Välkommen till Krusans blogg!

Här kommer jag att skriva om mina dagar , vad jag gör, vad som händer. Mycket om att sticka och sy.Om mig

Mor till ett antal nu vuxna barn, sex underbara barnbarn. Älskar djur.

torsdag 10 mars 2011

9/3-10/3 2011

På Onsdagförmiddagen gick vi rakt igenom Fremanle därifrån vi bor, ner till hamnen. Vi passerade först några små hus med vacker trädgård.Oliver är vackert.
 Vi har ju stadens gamla fängelse som granne mittöver gatan. En port stod öppen så vi stack in våra näsor och kollade lite.
Nere vid vattnet ligger Fremanles Marina museum.Därinne fanns många keramikskärvor, rostiga järnplåtar, glasbitar, kanoner och allt annat som fanns ombord på gamla sjunkna skepp från 1700-1800 talet.
Berättelser om slavskepp och otäcka historier.
Efter det besöket gick vi runt i hamnen  och tittade på båtar, många fina stora resturanger. De är väl fullsatta när de stora segeltävlingarna går runt världen.En deltävling brukar ha målgång här.
 Igår var inte mycket folk där.
Sedan gick vi hem och åt lunch.Jag var trött,  så jag sov  3 tim, Karlsson fick klara badpasset själv på em.
Idag fixade vi de sista tre nätterna innan hemresan,skönt att veta att allt är ok.
Idag på em var det härligt på stranden , blåsigt men varmt i vattnet och på land.
Ikväll har vi ätit grillade kycklingspett,med grönsaker och potatis.vi köpte färdiga marinerade satay kycklingspett tidigare under dagen.Oh vad de var goda.

3 kommentarer:

 1. ...har inte hängt med från begynnelsen. Har ni alltså flyttat dit permanent? Och varför? Käre värld så spännande!

  SvaraRadera
 2. Svar Till Eva(Prizillan)!
  Hej vad kul att du tittar in. Nej vi har inte flyttat hit. Vi flyger hem om en vecka. En gång i min ungdom var min önskan att flytta hit och jobba. Men KM vågade inte ta språnget över haven.
  Och jag tror nog det blev bra ändå. Har ju lite av facit nu , när jag är bara stadsanställd för resten av mitt liv. Ha det gott, nu är det väl vår hemma snart i alla fall..??

  SvaraRadera
 3. Nja, våren är säkert på gång söderöver, men här i Sörmland är det så kallt på nätterna fortfarande så snön håller sig envist kvar. Vår tomt på 3500 kvm är fortfarande helt snötäckt...

  SvaraRadera